North Sails ORCi Cup 2018 & 2019

North Sails i samarbete med KSSS och Svenska Havskappseglingsförbundet presenterar

North Sails ORCi Cup 2018 & 2019

För att öka intresset för ORCi som internationell mätregel i Sverige och för att uppmuntra svenskt deltagande på de internationella havkappseglingar lanserar Kungliga Svenska Segelsällskapet och Svenska Havskappseglningsförbundet (SHF) ORCi Cup 2018 & 2019.

Målsättningen är att öka antalet svenska båtar som tar ut ett ORCi mätbrev och deltar på svenska och internationella ORCi regattor och mästerskap.

”- Med ett Europeiskt ORCi mästerskap i Oxelösund i augusti 2019 är ett självklart mål att inte bara ha så många svenska deltagare som möjligt utan också att svenska båtar ska ta medaljer” säger Johan Tuvstedt, Ordförande i SHF.

”KSSS har som målsättning att vara en kappseglingsarrangör av världsklass och då är det naturligt att vi uppmuntrar kappsegling enligt ORCi mätregeln vilken dessutom är den klass på ÅF Offshore Race som har störst andel utländska deltagare” säger Johan Rockström, Ordförande i KSSS Bankappseglnigskommittée.

Som en del i samarbetet med ORCi Cup har KSSS och SHF också beslutat att samarrangera ORCi SM under Sandhamnsregattan 8-10 augusti, 2019.

 

Program och förutsättningar ORCi Cup 2018

Cupen seglas på tre etablerade KSSS regattor;

  • Sandhamn Open Hav, 9:e & 10:e juni
  • ÅF Offshore Race, 1-5 juli
  • KSSS Indian Heat Regatta by Aruba, 15-16 september

Båtar som tävlar i ORCi Cup 2018 är deltagande båtar på ovan regattor vilka har ett giltigt ORCi mätbrev 2018, ingen separat anmälan krävs för deltagande i ORCi Cup 2018.

Oavsett vilken mätregel respektive regatta använder kommer SHF i efterhand räkna fram ett resultat för deltagande båtar baserat på ORCi. SHF kommer löpande publicera resultat från respektive regatta och total resultat på www.shf.nu. Total vinnare av ORCI Cup 2018 beräknas enligt högpoängsystem med tillägg att vinnaren av en regatta erhåller två bonuspoäng samt att vid lika totalpoäng i ORCi Cup skall båt vilken deltagit på samtliga tre regattor placeras före den andra.

Prisutdelning för ORCi Cup 2018 sker i samband med SHFs årsmöte.

Preliminärt program ORCi Cup 2019

  • Sandhamn Open, 8-9 juni
  • ÅF Offshore Race, 30 juni – 4 juli
  • ORCi SM vid Sandhamnsregattan, 8-10 aug
  • KSSS Indian Heat Regatta, 14-15 sep

Mer information om ORCi Cup kommer publiceras på www.ksss.se och www.SHF.nu, för frågor kontakta havskappseglingsförbundet@gmail.com eller regatta@ksss.se

Resultat hittills 2018 finns på Resultatsidan