Distanskappseglingsmästerskapen enligt SRS får SM status från 2022

På Seglardagen 2:a april beslutades i enlighet med Svenska Havskappseglingsförbundets motion om SM status för Distanskappseglingsmästerskapen med tydlig majoritet bland de närvarande och de anslutna på distans.

Detta innebär att de nu utlysta seglingarna Svenskt Distanskappseglingsmästerskap doublehanded 2022 i samband med Pantaenius Bohusracet och Svenskt Distanskappseglingsmästerskap Fullcrew 2022 under SRS får fullvärdig SM status och att vinnarna kommer erbjudas delta i Seglingens Mästare till hösten i likhet med andra SM vinnare.

Svenska Havskappseglingsförbundet är mycket glada för detta ställningstagande och förtydligande som vi är övertygade kommer hjälpa arrangörer och seglare till högre kvalitet på seglingar såväl som deltagare och att breddseglingen i Sverige får ett erkännande.

Anmälan till SM i distanskappsegling Doublehanded under Bohusracet 30 juni – 3 juli är öppen.


Anmälan till distanskappsegling Fullcrew i Lerkil 25 – 28 augusti är öppen.

Med hopp om stort deltagande för chansen att ta hem den första titeln som Svensk Mästare i Distanskappsegling!

Här hittar du nyheten på Svensksegling.se