Nu håller vi tummarna för Anna och Martin på ODHWC i Lorient!

Anna Drougge och Martin Angsell representerar Sverige i World Sailings Världsmästerskap i Havskappsegling DH Mixed i den nya klassen C30 i Lorient de kommande dagarna.

Just nu pågår förberedelserna och Anna och Martin är lottade till ”Region Bretagne Race (Elimination 2)” som startar på torsdag kl 16.00. Anna och Martin ska segla båt nr 7 – (uppdaterat) vilket kan vara bra att veta om man vill kunna följa trackingen

Anna skriver i dagens rapport: -”Lorient är verkligen Frankrikes offshore center och alla offshoresseglares dröm att få kika på dessa vidunderliga monster till foilande IMOCA`s och Ultim’s eller bara att vara här är en god inspirationsresa för alla seglarfreaks.”

SHF: – Har förberedelserna och prepareringen fungerat?
A&M: – Ja det tycker vi. Med på plats har vi stöttning av Micke Ryking och det är ovärderligt att ha honom med här. Han har hjälpt med elektronik, expedition, uppkopplingar och mycket mer,
vilket kommer bli en viktig del att snabbt ta sin utrustning och installera sig ombord inför starten.

Vi har haft två dagar på vattnet och prövat oss igenom seglen och försökt hitta båtfart, crossovers och få handgreppen att sitta.

SHF: – Hur ser er startgrupp ut? Vilka anser ni vara era svåraste konkurrenter?
A&M: – Väldigt svårt att säga, det är inga namn vi känner till men av hörsägen låter det som att de allra flesta är duktiga och rutinerade DH seglare, några som kört Minitransat och Class 40
Så här ser indelningen i grupper och vilket team som kör vilken båt ut

SHF: – Har ”inkörningen” av båten fungerat, har ni hittat speeden?
A&M: – Vi har främst jobbat på att lära känna båten och bekräfta den segelvalstabell som funnits tillgänglig. Försökt hitta crossovers mellan seglen. VI har haft två dagar här med både lättvind och hårdare vindar vilket vi ser fördelar med.

A&M: – Båttypen är relativt ny här ingen har någon direkt fördel av att ha seglat den massor. DH entyp är intressant det kommer bli matchracing och bevaka varandra på ett annat sätt än vad vi är vana vid på havskappsegling.

Så här ser banan för Elimination 1 ut, 112M, Anna och Martins Race är ännu inte bestämt…

  • Nu håller vi tummarna!