North Sails Offshore Clinic 2024-05-09 – 2024-05-10

SHF och North Sails i samarbete med KSSS och Stockholms Seglarförbund bjuder in till Offshore Clinic, strukturerad träning och praktiska övningar på egen båt utanför Sandhamn med debriefs och bas i Sandhamn

Årets North Sails Offshore Clinic ligger i år torsdag och fredag under Kristihimmelsfärdshelgen och går i anslutning till Öppet Hav som seglas lördag/söndag 2024-05-11 – 2024-05-12. Anmälan och praktikaliteter runt Öppet Hav är separat från Clinicen.

Deltagarinfo / Whatsapplänk

Du är inbjuden till den öppna gruppen NorthSailsOffshoreClinic 2024.
Här kommer allt viktigt praktiskt, banor, gpx och csv filer för din navigator, planering, starttider, övningar, bilder mm att delas. Det som läggs ut här inte har några rättigheter och kommer användas fritt på sociala medier, om inte det tydligt förtydligas att så ej får ske…
Så tveka inte att dela bild, film intervjuer, tips mm i denna feed.
Det kommer bli mycket datatrafik i denna feed!
Betänk att den som kommer in sent inte har tillgång till tidigare material – så var snabb och bjud in besättning till att ansluta.
Alla deltagare är välkomna och bjud gärna in gäster med nedan länk.

https://chat.whatsapp.com/DUJVu0aHXSVDtRCknXsAEF

Målsättningen är att de deltagande besättningarna ska få maximal träning och effektivast möjliga uppstart inför säsongens tävlingar med tyngdpunkt på ORCi EM i Mariehamn samt ORCi DH VM i Oslo samt de svenska mästerskapen i havs- och distanskappsegling för fullcrew och shorthand.

Bryggplatser är bokade torsdag-fredag hos KSSS hamnen för samtliga deltagare och platser tilldelas av hamnpersonalen vid ankomst på torsdageftermiddagen efter första dagens seglingspass.

På torsdagkvällen avrundar vi seglingarna med en längre debrief i konferenslokal på Seglarhotellet och därefter gemensam middag i seglarrestaurangen. På fredagen kan besättningarna samlas efter clinicens andra dag på Världshuset där man i så fall bokar bord i egen regi.
Bordsbokning till fredagkvällen på Sandhamns Värdshus görs av respektive besättning på info@sandhamns-vardshus.se, 08-571 530 51.

Kommunikation med deltagarna under och efter Clinicen kommer att ske via Whatsapp och VHF. Lägg ett telefonnummer som går att koppla till Whatsappgruppen i din anmälan. VHF kanal och justeringar till programmet kommer att meddelas via Whatsapp.

Nytt för i år är att vi gör detta tillsammans med Stockholms Seglarförbund och specifikt Ungdomsakademin där vi uppmuntrar alla deltagande båtar att välkomna en frivillig från ungdomsakademin att segla med ombord antingen som besättning eller observatör.

Deltagarkostnaden 2024 är 2000 kr / fullcrewbåt och 1000 kr / shorthandedbåt. Tar man med en potentiell besättningsperson från Ungdomsakademin utgår rabatt om 500 kr.
En natts hamnavgift i Sandhamn ingår natten mellan torsdag och fredag.
Middag för alla på seglarhotellet kl 19.30 på torsdagen för 350kr pp. Dryck ingår ej.

Max 20 båtar och sista anmälningsdag är 2024-04-18!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är shf_rotonen_01.png

Uppdaterat program:

2024-05-09
12:00 Första samling på vattnet vid Gotland Runts nya startområde syd Sandön

  • Prel. avrostningspass med rullande startprocedurer och ett kryssmärke
  • Trimclinic med flygande segelmakare och olika skotvinklar i 10-gradersintervaller

17:00 Samling iland i Seglarhotellets konferensrum Utkiken för debrief och erfarenheter från dagens övningar

19:30 Middag på Seglarhotellet för de som har förbokat och förbetalt

2024-05-10
07:30 Morgongympa på brygga 1
10:00 Samling på vattnet vid Gotland Runts nya startområde.

Prel. Kryss-länsbana, manövrar och fortsatt trimclinic med flygande segelmakare.

ca 14:00 Testrace från Gotland Runts nya start, ut runt svängen och mål vid Skanskobb.

15:00 Samling iland i i Seglarhotellets konferensrum Utkiken för debrief och kort genomgång av ändringar WS OSR Cat 3 2024

19:00 – frivillig gemensam middag på Sandhamns Värdshus för intresserade och prepp inför Öppet Hav!

Ändringar för i år gentemot tidigare: Egna frukostar och luncher samt ev mat till Öppet hav. Clinicen ordnar gemensam middag på torsdagen för anmälda!

2024-05-11
Start Öppet hav i startgrupper.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 1-SWE-NS-ORCi-Cup_WebAd_800x200px.jpg