SRS får ett klassförbund och mästerskapsstatus!

I samband med SSFs årsmöte Seglardagen och därefter SHFs årsmöte utsågs Svenska Havskappseglingsförbundet till klassförbund för SRS och uppdrogs åt förbundet att utse arrangör av Svenskt Distanskappseglingsmästerskap enligt SRS, såväl i fullcrew som i shorthanded. SSFs Tävlingsreglemente 2021 sätter ramarna för kappseglingarna och Simrishamns Segelsällskap har åtagit sig att i samarbete med SHF redan denna sommar anordna dessa de första två mästerskapen i SRS.

Båda mästerskapen kommer att arrangeras i Simrishamn den 26 – 29 juli 2021 i samband med evenemanget Sail Österlen och Hanöregattan. Inbjudan kommer att avse Svenskt Distanskappseglingsmästerskap enligt SRS, ett mästerskap i klassen fullcrew och ett i klassen shorthanded, enligt följande preliminära tidsprogram.

Måndag26 juliRegistrering och kontroll
Invigning
Tisdag27 juliEn distanskappsegling
Onsdag28 juliTvå distanskappseglingar
Torsdag29 juliEn distanskappsegling (minst 6 timmar)
Avslutning

Mer information och formell inbjudan kommer att finns på www.sailosterlen.se inbjudan ligger här:
https://sailosterlen.se/wp-content/uploads/2021/05/NoR-Hanoregattan-2021-05-03.pdf

Mer info finns även på Svenska Seglarförbundets hemsida

Simrishamns Segelsällskap & Svenska Havskappseglingsförbundet