Årets Havskappseglare 2022, Nomineringen är öppen!

Som medlem i Svenska Havskappseglingsförbundet har du möjlighet att nominera de eller den seglare som du tycker ska få Svenska Seglarförbundets årliga utmärkelse ”Årets havskappseglare (Nakterhuset)” för innevarande år.

SSF: Nakterhuset (Årets havskappseglare)
Nakterhuset (Diones vandringspris), ett antikt, ståtligt nakterhus skänktes 1985 av Ola Wettergren till SSF för att årligen utdelas till välförtjänt havskappseglare.
Förbundsstyrelsen utser vinnare efter förslag från Svenska Havskappseglingsförbundets styrelse. Nakterhuset utdelas årligen till den eller de havskappseglare som under förflutet kalenderår gjort den främsta prestationen inom internationell havskappsegling. Med internationell havskappsegling avses alla havskappseglingar utanför Sverige, men VM och EM som arrangeras i Sverige ska anses ingå i internationell havskappsegling. Med prestation avses framstående placering eller ”bragd” inom havskappseglingen. Skulle lämplig kandidat inte finnas för ett visst år, så får förbundsstyrelsen besluta att inte dela ut något pris.

SSF använder sig av brutet utmärkelseår och resultaten från och med den 16 september 2021 och fram till och med 15 september 2022 räknas till 2022 års utmärkelser.
Nomineringen pågår till 2022-09-16 kl 21:00

Nominera här och gör det med en gång! Omröstningen på de nominerade öppnar lördag 17/9:

https://forms.gle/1SiqFvKqbFgwbxJVA

Här kan du se vilka som blivit nominerade!