GoForSpeed! med ORC Scoring och TracTrac

På måndag 12/2 kör vi GoForSpeed! On-line medlemsseminarie igen på temat Scoring enligt ORC.

Vi inleder med en kort dragning av Chris Terkelsen från TracTrac som berättar lite bakgrund om hur du som kappseglare får ut det mesta av TracTrac, före, under och efter race. Möjligheter att ställa frågor finns också!

Därefter blir det grunderna i ORC scoring där fokus ligger på att låta seglare och arrangörer förstå hur ORC PCS (Performance Curve Scoring) fungerar och vad som faktiskt scoras. Jämförelser med de enklare scoringfunktionerna samt styrkor och svagheter med respektive metod.

Vi kikar också bakom kulisserna på ORCs stora nyhet för mästerskapen 2024, Weather Routing Scoring, samt tar till oss Andy Claughtons numer klassiska citat: ”If you are going sailing this weekend, – do you look at the weather forcast or the climate statistics for your area before you choose what to wear?”

Frågor som alltid välkomna.

Presentationen och inspelningen av seminariet finns här för medlemmar