Tysk INSHORE CUP 2019

RVS skapar en ORC Cup i Tyskland likt North Sails ORCi Cup här i Sverige.
RVS står för Regatta Vereinigung Seesegeln och är den tyska motsvarigheten till SHF.

RVS Inshore Cup 2019 består av följande fyra regattor:
Round 1: Mai Offshore Regatta, Kiel / Schilksee | 03. – 05. Mai 2019
Round 2: Kieler Woche Seebahn / Kiel-Cup | 22. – 25. Juni 2019
Round 3: IDM Seesegeln / Travemünder Woche | 20. – 23. Juli 2019
Round 4: RVS Saisonfinale, Port Olpenitz | 07. – 08. September 2019

Tävlingsserien är öppen för alla ORC-båtar, det internationella tyska mästerskapet i havskappsegling går in i rankningen med en leaderboard-faktor på 1,3. RVS Inshore Cup lovar snabba kryss- och länsbanor samt nya underhållande sprintformat i kustområdet. Det nya programmet är inspirerat av 52 Super Series i Medelhavet och Fast40 serien i södra England.

RVS Bluebook
I nära samarbete med Kieler Yacht Club båda tävlingarna på Seebahn Kieler Woche var omgjorda och satte RVS-säsongen finalen på Port Olpenitz. Båda händelserna bygger redan på den nya RVS Bluebook, som för första gången sammanfattar önskemål och krav för seglare på samtidiga regattor som stöd för att arrangörer ska kunna skapa mer tidsenliga regattor. ”Det finns tävlingar som har utvecklats mycket positivt mot en mer nedåtgående trend”, säger ordförande Bendix Hügelman och tillägger: ”The Blue Book sammanfattar alla de små åtgärder som utgör en attraktiv regatta totalt. Det är vårt erbjudande till arrangörerna att arbeta tillsammans för att förbättra erfarenheten för seglarna.”

Regler och föreskrifter för RVS Inshore Cup kommer också att anpassas för 2019. Således kan lag för 2019-säsongen ta antingen en gast eller en tonåring upp till 16 år med ombord oavsett besättningens vikt, förutom IDM-See. Förutom Inshore Cup försöker man ta fram tävlingar för långdistans- och doublehanded seglare.

”Doublehanded-seglingar har kraftig ökad i popularitet i åratal och passar mycket bra med tidens anda”, säger RVS ordförande Bendix Hügelmann. ”Vi ser en härlig möjlighet här för seglingens attraktivitet helt och hållet och kommer snart att presentera ett motsvarande pilotprojekt för 2019,” fortsätter Hügelmann.

Download: RVS_Bluebook.pdf

All information på tyska finns här:
https://www.rvs-seeregatten.de/Aktuelles/News/detail/310/RVS-Inshore-Cup-2019.html

Facebook:
https://www.facebook.com/seesegeln/