KSSS Indian Heat och avgörande seglingar i North Sails ORCi Cup 2020

Snart är det dags för säsongens första och tyvärr även sista riktiga bankappsegling för kölbåtar i Stockholm när KSSS arrangerar Indian Heat på Baggensfjärden utanför Saltsjöbaden helgen 19-20 september. Tidigare år har KSSS Indian Heat varit säsongsfinalen på North Sails ORCi Cup som Sv Havskappseglingsförbundet anordnar tillsammans med North Sails och KSSS på de årligt återkommande regattorna Sandhamn Open, Gotland Runt (fd ÅFOR) och Indian Heat. I år har dock förutsättningarna för att anordna fullcrew tävlingar varit begränsade pga pandemin så för årets North Sails ORCi Cup blir KSSS Indian Heat enda tävlingen i cupen och en möjlighet för satsande ORCi inmätta båtar att mäta sina krafter mot varandra och utse Stockholms bästa kölbåtsbesättning.

Årets KSSS Indian Heat kommer följa Svenska Seglarförbundets regler om max 50 personer på samma startlinje och KSSS har bestämt att starta fältet i mindre startgrupper på en kryss länsbana och räkna samman resultatet för samtliga båtar i en gemensam resultatlista. På grund av tävlingens anpassade regattaformat kommer antal deltagande båtar vara begränsat till totalt 28 startande båtar som ska starta i 4 startgrupper med 5 minuters mellanrum.

I skrivande stund är 14 båtar anmälda och därför bara hälften av platserna tillgängliga för nya anmälningar så om du vill vara med på årets enda bankappsegling för kölbåtar så ska du skynda dig att anmäla dig. Anmälan via länken Indian Heat Regatta

Målgång i KSSS Indian Heat 2019

https://www.sailarena.com/sv/se/club/ksss/indian-heat-by-aruba/

För att kunna delta i North Sails ORCi Cup 2020 måste du ha ett giltigt ORCi certifikat, passa därför på att i god tid att uppdatera eller visera ditt ORCi certifikat, just nu gör du det till halva priset enligt separat artikel på SHF.NU och i medlemsbrev.