SM i Havskappsegling enligt ORCi 2022, wrap-up

En fantastisk kappseglingshelg på vattnen utanför Sandhamn i KSSS regi summeras med att det nya formatet i tävlingsreglementet fungerar på 3 dagar och att seglarna var mycket nöjda med mixen och kvaliteten på seglingarna och banorna. KSSS körde sina nya drönarmärken och bankappsegling kommer aldrig bli detsamma.

Evenemanget innehöll 4 bankappseglingar i form av kryss länsbana som alla tog knappa timmen. Dessutom seglades 2 havsbanor den ena på knappa 110M och den andra på precis under 20M

Efter första dagens 3 banseglingar ledde Swan 42 Ray.

Efter nattens långa havskappsegling låg de fortfarande i täten.

SRS båtarna seglade samma bana på natten mellan lördag och söndag

Måndagens första bankappsegling, den fjärde, vanns av Team Pro4u med 3 sekunder före Ray, och då kastades ordningen om eftersom den fjärde banseglingen innebar att sämsta resultatet fick räknas bort. Team Pro4u kunde då räkna bort sin femteplats från segling 2 och gick upp i ledningen. Den sista seglingen, det korta havsracet vanns av Team Pro4u med en kvart på beräknat före Ray och stod därmed som segrare och Svenska Mästare i Havskappsegling än en gång. Tredjeplatsen togs av Farr 40 Stormtrooper.

Superfina bilder återfinns på KSSS hemsida och även alla resultat samt TracTrac spår för kalenderbitare.

En hel del filmer och bilder däribland en start finns på FB via hashtag #ORCSM22