SM i Havskappsegling 2024 avgjort!

I helgen seglades SM i Havskappsegling 2024 på vattnen utanför Sandhamn i KSSS regi.

Seglingarna avgjordes i en serie om 6 seglingar i friska vindar med båtar från Stockholms och Södermanlands distriksseglarförbund med totalt 16 båtar. Formatet var en mix av en längre havskappsegling, 4 kryss-länsbanor och en distanskappsegling. Nytt för i år var att havskappseglingsdelen som var en 135M lång segling över natten mellan torsdag och fredag, scorades enligt ORCs nya system Weather Routing Scoring. Formatet var valt att efterlikna det som används på Världs- och Europamästerskapsnivå.

Vann gjorde First 36.7 Team Pro4u med skeppare Patrik Forsgren tätt följda av JPK 11.80 Garm, Per Roman och Italia 9.98 Madonna, Per Ovrén.

Resultat finner du här

Fler fina bilder finns på KSSS officiella bildström