Ansök att få represetera Sverige vid OFFSHORE DOUBLE HANDED WORLD CHAMPIONSHIP 2024!

Handsken är kastad!

SSF & SHF har fått inbjudan och stöttar med det vi kan. Vi söker er som vill representera Sverige vid Offshore Double handed World Championship 2024 (ODHWC).
Antar ni utmaningen?

Svenska Havskappseglinsförbundet öppnar ansökan om deltagande för att representera Sverige vid Offshore Double Handed World Championship 2024.

Mästerskapet sker i Lorient, Frankrike, den 24 September till 1 oktober 2024, med av klassförbundet nominerat lag. Laget ska bestå av en kvinna och en man. Båda med erfarenhet från liknande segling och skall som individ och lag uppfylla övriga ställda krav.

Arrangör är Lorient Grand Large, Yacht Club de France tillsammans med Royal Ocean Racing Club (RORC) som stöttar evenemanget med båtar av typen Sun Fast 30 One Designs.

Urvalsprocessen sker utifrån uppvisade resultat och erfarenhet. Meriterande är tidigare mästerskap samt tid seglad tillsammans. Havskappseglingsförbundet förbehåller sig rätten att nominera fritt om tidigare meriter eller erfarenheter inte uppenbart skiljer sig åt.

Havskappseglingsförbundet stöttar med anmälningsavgiften och söker medel från huvudförbundet och stiftelser. Laget står själva för självrisk samt övriga kostnader som exempelvis resa, kost och logi.

Anmälan skall vara insänd och undertecknad senast den 11 Juli 2024.
WS inbjudan: https://www.sailing.org/2024/02/15/lorient-grand-large-confirmed-as-host-of-2024-double-handed-world-offshore-championship/

WS NOR: https://www.sailing.org/2024/03/25/notice-of-race-published-for-2024-double-handed-world-offshore-championship/
&
https://www.lorientgrandlarge.org/fr/evenements/offshore-double-handed-world-championship/race-documents
Anmälan SHF: https://forms.gle/7EQ8oEw2TTsLzsMP6

Havskappseglinsförbundet ser gärna att de duktiga seglare vi har ges möjlighet att representera Sverige vid detta mästerskap i syfte att stärka vår position som seglingsnation och trygga återväxten för framtida mästerskap.