ORC DOUBLE HANDED WORLD CHAMPIONSHIP 2022

Foto Philip Karlberg

Nu ligger Notice of Race för ORC DH Worlds 2022 som kommer seglas parallellt med Gotland Runt 2022 ute! Starten kommer gå inne i Stockholm söndagen 3:e juli och SHF hoppas på ett stort svenskt och internationellt deltagande.

Du som vill delta kommer behöva ett ORCi Doublehanded mätbrev och dessutom följa World Sailing Offshore Special Regulations kategori 3. Det betyder i korthet att båten behöver mätas in i ORC International om det inte är gjort, Seglarförbundet informerar om ORC på https://www.svensksegling.se/matbrevbatteknik/ORC/

Detta första ORC DH Worlds kommer scoras enligt ORCs nya AP (All Purpose) och enligt Time on Time, så även långsammare båtar bör ha goda möjligheter till framskjutna placeringar vid vanligt svenskt sommarväder. Tävlingen är öppen för båtar med ett AP ToD tal mellan 425.0 och 630.0 s/NM. Motsvarar ungefär GPH mellan 475 och 700 s/NM.

Eftersom det är ett VM kommer det vara krav på en flytlägesmätning senare är 2017-07-03 för båten. Dock kräver NoR enbart kategori 3, dvs ej krav på livflotte, vilket kommer bli krav för framtida ORC VM/EM.

Anmälan görs på Sailarena